Стратегія розвитку IT для бізнесу: переваги та користь

Стратегія розвитку IT для бізнесу: переваги та користь

Створюючи бізнес, кожен підприємець ставить перед ним мету – реалізація свого продукту, послуги або товару з максимальним прибутком і найменшими проблемами. Рівень прибутку і кількість пов’язаних з її отриманням завдань залежить від численних факторів, серед яких важливу роль відіграє грамотно сформована і адаптована під бізнес стратегія розвитку IT. Це пов’язано з тим, що на сьогоднішній день в своїй щоденній роботі кожна компанія використовує сучасні технології, які необхідні для нормального функціонування бізнесу: комп’ютери, планшети, смартфони і т.д., інтернет, спеціальне обладнання, програми, месенджери, електронну пошту, хмарні сервіси, соціальні мережі тощо.

Стратегія ІТ закриває питання безпечного, цільового та раціонального використання співробітниками обладнання компанії, мережі інтернет, програмного забезпечення та інших ресурсів, необхідних для щоденного ефективного обслуговування бізнесу та його клієнтів.

Спрощуючи усі формулювання: ІТ стратегія – це угода бізнесу з обслуговуючим ІТ підрозділом або компанією аутсорсером про розвиток IT ресурсів підприємства. Такий документ відповідає на багато питань ІТ-персоналу, в частині поліпшення та розвитку технологій бізнесу в довгостроковій перспективі, що в свою чергу економить робочий час і кошти компанії. Для того, щоб стратегія працювала в компанії, документ повинен бути погоджений керівником або власником бізнесу.

Основні переваги наявності стратегії розвитку ІТ:

  • Побудова правильної і економічно вигідної ІТ інфраструктури;
  • Використання сучасних ІТ рішень для бізнесу;
  • Можливість прогнозувати зростання і витрати на ІТ інфраструктуру;
  • Підвищення рівня безпеки всіх систем;
  • Оптимізація робочого процесу;
  • Підвищення рівня ефективності роботи співробітників;
  • Цільове використання ресурсів компанії;
  • Захист інформації.

Чому бізнесу потрібна ІТ-стратегія?

Наведемо наочні приклади, які дозволять Вам оцінити наявність ІТ-стратегії в бізнесі:

  • Компанія «One & One» розширює штат, ІТ фахівцю поставлена ​​задача по підбору та закупівлі обладнання для створення нових робочих місць. Оскільки більше ніяких вступних не було озвучено, то вибір, за погодженням з бухгалтерією, зупиняється на недорогих системних блоках і ноутбуках. Згодом виявляється, що придбана техніка не відповідає вимогам співробітників нового відділу. Відповідно до нових завдань, здійснюється новий підбір і придбання. Як наслідок – витрати, яких можна було уникнути, як в частині коштів, так і робочого часу співробітників.
  • Менеджер інтернет-магазину «Two & Two» має доступ до адмінчастини ресурсу, яка інтегрована зі складом і містить в собі всю інформацію про товари, постачальників, замовленнях, клієнтів і так далі. Але в обідню перерву менеджер має вільний доступ до мережі інтернет, де відвідує різноманітні сайти, піддаючи збереження паролів великому сумніву. Подібні дії співробітників можуть завдати непоправної шкоди бізнесу: від тимчасової втрати доступів і блокування роботи компанії до зливу всієї клієнтської бази конкурентам. ІТ-стратегія дозволить максимально безпечно використовувати всі ресурси компанії з мінімальними ризиками.

Користь від стратегії розвитку ІТ така – бізнес і всі його складові працюють більш ефективно, в компанії підвищується рівень безпеки та конфіденційності, продуктивність співробітників збільшується. Все це дозволяє бізнесу розвиватися, нарощувати обороти і виходити на новий рівень.

Важливим є те, що факт наявності IT-стратегії не гарантує її використання, саме тому для кожного бізнесу повинна бути розроблена індивідуальна стратегія, яка буде враховувати цілі, бюджет і ресурси конкретної компанії.

В цілому IT стратегія – це частина вашої бізнес-стратегії, яка визначає вектор розвитку інформаційних технологій в компанії і забезпечує оптимальне використання всіх її ресурсів.

Наші клієнти довіряють фахівцям KEY4 не тільки розробку стратегії розвитку ІТ, а й її впровадження в щоденні процеси. У нас ви отримаєте консультаційну підтримку на всіх етапах співробітництва і будете спокійні за весь свій ІТ. Хочете отримати працюючу IT стратегію для вашого бізнесу, тоді зв’яжіться з нами за контактними номерами, вказаними в шапці сайту або в розділі «Контакти». Також, Ви можете залишити заявку на сайті або замовити зворотний дзвінок.